Haralds farverike japanske mix



Pølser eller kyllingbiter eller annet kjøtt i småbiter

1 løk

2 hvitløksfedd

gulrot

 brokkoli

Paprika, rød

Eggerøre (eller skiver av ferdigkokt mais)

Salt og pepper

Olivenolje

Soyasaus

 Pølser, løk og hvitløk i biter surres i olivenolje i stekepanne til løken begynner å bli blank.

Ha alt det andre oppi panna. (ikke eggerøre eller mais enda) Salt og pepper has oppi. Alt må være delt i små biter etter hvor lang steketid som trengs. Brokkoli og gulrot trenger lang steketid og må være i mindre biter.  Brokkolistilken kan også brukes, deles opp i små biter. Rør rundt hele tiden slik at det blir jevnt kokt/stekt.  Hvis det blir for tørt kan du etterfylle med olivenolje.

Når det er omtrent ferdig kan du ha oppi eggerøre eller mais-skiver.  Så til slutt en dasj soyasaus, men blandingene må ikke være lenge over varmen med soyasausen i, kanskje bare 15-20 sek. (ellers smaker det brent og kan faktisk ta fyr også)

Denne herlige miksen serveres med ris, og vi bruker ?boil in bag? jasminris.  Det er den som ligner mest på ris vi får servert i Japan, og lukter som den.  Jeg legger risposene i kokende saltet vann i det øyeblikket jeg heller grønnsakene i panna.  Da pleier alt å bli ferdig omtrent samtidig, ca 16- 18 min.

 Du trenger en stekepanne med høye kanter.

Mengden av ingredienser tilpasses antall personer som skal mettes.

Og husk, ikke sterk varme når du steker i olivenolje, den skal være passe varm slik at det ikke spruter



Her har gulfarven også kommet med, i form av mais.  Kunne ha vært eggerøre istedefor.

Stikkord:

6 kommentarer

sirfre

30.03.2011 kl.10:05

Det hørtes jo ganske godt ut da!

30.03.2011 kl.10:17

Godt tips når vi har Italia-invasjon i sommer. GRAZIE!

kariannelyg

30.03.2011 kl.10:19

så spennande ut !

haloen

30.03.2011 kl.10:28

Nam det så godt ut! =)

Linni Blystad

30.03.2011 kl.11:04

Hadde vært herlig for en veggis som meg, uten pølsene da :)

eljosreise

30.03.2011 kl.11:21

Linni Blystad: Pølser eller kjøtt kan du godt sløyfe! Det smaker nydelig uansett og passer som vegetar-rett

Skriv en ny kommentar

eljosreise

eljosreise

70, Sørum

Reiseglad pensjonist. Alle bildene er mine egne og kan ikke kopieres eller brukes av andre uten min tillatelse. Vil du følge bloggen på Facebook? http://www.facebook.com/EljosBloggene

ANNONSER

B L O G G L I S T E N . N E T

Norske blogger free counters

Blopp.no

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no

Topp @ BareBlogg.no Topp @ BareBlogg.no

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits