Club Escandinavo Sur 

På våre reiser har vi alltid gjort lekser på forhånd. Det gir mye større utbytte av turen, og en del av turen er jo også dette å planlegge og finne ut hva vi vil se og gjøre. På vår første tur til Tenerife fant vi informasjon om denne skandinaviske klubben på internett før vi reiste hit, og det var veldig nyttig for å oppleve ting utenom vanlig turistveier. (De veiene begynner å bli ganske slitne og fabrikkmessige).


Klubben er åpen for alle som har sine røtter i eller tilknytning til Danmark, Finland, Norge eller Sverige og som besøker eller bor på Tenerife Sør. Foreningen har Los Christianos som utgangspunkt, og de arrangerer spanskkurs, bridgekvelder, boule-turneringer, gåturer, golf, bussturer, fester m.m. De har "kontortid" i Svenska Kyrkan hver onsdag mellom kl 16.30 og 17.45. Der kan man bli medlem og få informasjon om klubben og aktivitetene. De har også en oppslagstavle i kirken hvor det går an å lese hva som foregår, selv om det ikke er onsdag og "kontortid"  Ett års medlemskap kostet en gangen 20 euro.
Klubben arrangerte tur til Canarisk Fiesta, og vi meldte oss på. Turen gikk til en vingård på Nordre Tenerife, La Tierra del Trigo i nærheten av byen Garachico. Vi var vel ca 40 personer, og klubben hadde leid inn buss som skulle plukke oss opp ved Hotell Princesa Dacil.

Bussjåføren ville ikke kjøre den korteste veien, som gikk mot Los Gigantes, han kjørte rundt!!! Dvs han kjørte mot Santa Cruz - Puerto De La Cruz - Icod De Los Vinos - El Tanque. Vår guide og turleder, Eva Bruce, orienterte oss om det vi så og det vi skulle oppleve. Vi skulle til et sted hvor ikke mange turister hadde vært før oss. Turen gikk helt greit bortsett fra siste delen, det var som å sitte i et fly, hjelp det var bratt ned til den lille landsbyen! Mye verre enn mange daler og stup i Norge synes nå jeg da.

 

Vel nede måtte vi gå opp en bakke, og inne på gården ble vi møtt av musikanter, nelliker og velkomst. I det første rommet var det satt fram tapas av forskjellig slag, geitost, brød, fiken, oliven, rosiner, mandler og vin. I det neste rommet, hvor vi satt rundt runde bord, fikk vi servert diverse kanariske retter. vanlig kanarisk hverdagsmat.  Vi fikk en slags ertesuppe (kikerter) med kjøtt og paprika, så noe buljong med nudler, egg og kjøtt, hovedretten enkelt og greit, kylling og potet Til dessert bananer og appelsiner og en hjemmelaget likør. Så var det sang og musikk, kanarisk folkemusikk, litt fremmedartet for oss, og kanskje til og med litt slitsomt i lengden.Bussturen hjem gikk veldig greit, nå var det den korteste veien, og ettersom det var mørkt så slapp vi å se stupene nedenfor veien. Da vi kom hjem i ellevetiden om kvelden, så hadde vi faktisk kjørt rundt hele Tenerife.

 Det er absolutt å anbefale slike turer som er arrangert av de lokale foreningene.  Det er vel ikke alltid at de har plass til andre enn sine egne medlemmer, men det går jo an å spørre!!

Stikkord:

5 kommentarer

May-Teresa

01.04.2011 kl.13:50

Så fin blogg du har! Skal prøve å følge deg videre :-)

01.04.2011 kl.15:28

Så herlig at dere fikk være med på kanarisk fiesta! Jeg har ei norsk venninne som bor der nede og hun er medlem av klubben. På den måten holder hun kontakten med Norge og Skandinavia.

Suppen heter Rancho Canario og oppskrift finner du hos meg på denne linken (copy/paste): http://sollerlover.blogspot.com/2011/02/rancho-canario.html

eljosreise

01.04.2011 kl.16:51

Anonym: Tusen takk for oppskriften, den var flott! Det skal jeg prøve å lage

Randi's Tanker

02.04.2011 kl.00:34

Jeg prøvde å registrere meg med bloggens navn da jeg nevnte oppskriften, men ser at det ikke gikk. Gjør et nytt forsøk! Det er slettes ikke meningen å opptre anonymt.

eljosreise

02.04.2011 kl.11:25

Randi's Tanker: Jeg skjønte at det var deg, linken var jo til din side!

Skriv en ny kommentar

eljosreise

eljosreise

70, Sørum

Reiseglad pensjonist. Alle bildene er mine egne og kan ikke kopieres eller brukes av andre uten min tillatelse. Vil du følge bloggen på Facebook? http://www.facebook.com/EljosBloggene

ANNONSER

B L O G G L I S T E N . N E T

Norske blogger free counters

Blopp.no

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no

Topp @ BareBlogg.no Topp @ BareBlogg.no

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits