Toaletter i Japan, en utfordring

Akkurat nå for tiden er det vel ikke så mange turister som reiser til Japan, men det vil nok endres når tsunami/jordskjelvkatastrofen er kommet på avstand.  Da kan det passe med et lite do-kurs:


Toaletter:
Det finnes minst tre typer toaletter i Japan, og det kan virkelig være en utfordring. Det mest vanlige på jernbanestasjoner og offisielle steder er den japanske modellen som er på gulvplanet: en porselenskål nedfelt i gulvet. Her nytter det ikke med vonde knær eller magesyke, da går det virkelig ille.

 Den andre japanske modellen kan være noe innviklet. Det er et ?kontrollbord? på venstre side, med masse rare knapper og lysdioder, og selvølgelig med bare japanske tegn. Setet er deilig og varmt, det er når man er ferdig problemene begynner. Hvordan gjør man så? Jo hvis toalettet er veldig intelligent så blir alt spylt ned kun ved å fjerne bakdelen sin fra toalettsetet. Knappene har vi aldri våget å røre ved, har hørt at da kan man få full vask og tørk i baken.. Noen toaletter har fotoceller slik at du kan starte en lydillusjon, det høres ut som om det blir spylt ned i toalettet. Dette finnes for eksempel i konserthus eller på store toaletter med mange båser bortover.


Jo da, det er spennende dette, men jeg ser alltid etter handicaptoalettet på t-baner og stasjoner og offentlige steder, det er en sikker vinner og er et helt vanlig toalett slik som vi er vant til hjemmefra.
Et utrolig viktig tips kommer her:
Ha ALLTID med deg en pakke papirlommetørklær i lomma eller veska. På mange toaletter er det ikke papir, og heller ikke noe å tørke hendene med etter vask

 

 

 

 

Stikkord:

10 kommentarer

MieehEsKiwi

07.04.2011 kl.10:48

Kjenner igjen det øverste fra mange av de 19 landene jeg har vert i.

men den andre virker bare litt sær x'33

Uff, jeg ahter toaletter i utlandet, men elsker å reise ^^ c:

mamma1987lille2010.blogg.no

07.04.2011 kl.10:49

Artig :) Tror nok jeg hadde holdt meg laaangt unna alle de knappene i frykt for å full vask bak ! hehe =D

aloebeauty

07.04.2011 kl.10:53

kjenner igjen det øverste ja fra min barndom og ferier til ulike land jeg har vært i ettertid. Kunne ikke vært mer glad for toalettene her hjemme hehe :)

lostinthesky

07.04.2011 kl.10:58

haha uff!

irene

07.04.2011 kl.11:07

ojj, har ikke sett sånnen før... fin blogg du har ! :D

hadde vert kjempe koselig med en kommentar tilbake! :)

Mona

07.04.2011 kl.11:46

Huff! Det beste er vel å gjøre det ut i naturen... Mest renslig også hvis du har med deg våtservietter eller lignende til etterå ;-) Null bakterier!

eljosreise

07.04.2011 kl.11:50

m o n a: Hei Mona, ikke så lett å finne noen natur i bymessige strøk i Japan. Og bygningene ligger tett i tett. Men handikaptoalettene er sikre og ikke noe tull der!

maja

07.04.2011 kl.12:03

hahaha, jøss! skjønner ikke hvorfor bare vanlig do ikke er bra nok :)

MartineJulianne

07.04.2011 kl.12:23

hahha så tøft egentlig.

stavanger Karin

07.04.2011 kl.20:49

slik har de i thailand også ( øverste bildet)

Skriv en ny kommentar

eljosreise

eljosreise

70, Sørum

Reiseglad pensjonist. Alle bildene er mine egne og kan ikke kopieres eller brukes av andre uten min tillatelse. Vil du følge bloggen på Facebook? http://www.facebook.com/EljosBloggene

ANNONSER

B L O G G L I S T E N . N E T

Norske blogger free counters

Blopp.no

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no

Topp @ BareBlogg.no Topp @ BareBlogg.no

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits