Norneshuset i SkudeneshavnNorneshuset -  det er Gamle Skudeneshavns tradisjonsrike pensjonat. Her har det vært drevet pensjonat siden 1913. Det blir da sannelig omtrent i hundre år!!  Det var søstrene Kaia og Sofie Slaatebræk som startet opp.  De ugifte søstrene var kjent for å lage god mat og pensjonatet ble godt kjent.  Mange kunstmalere ble faste gjester, og i gjestebøkene finnes navnetrekket til forfatteren Nordahl Grieg og stortingspresident Carl Hambro. 

I gangen henger kunstverkene på rekke og rad, det er rene kunstgalleriet. De fleste er signert Arnt Nornes, nåværende eier Per Nornes sin farDette gamle kombinerte sjø- og bolighus ble tatt med som returlast fra Riga, betaling for sild og det bygd opp igjen i Skudeneshavn i 1830-åra.  I underetasjen var det opprinnelig sildesalteri, og senere ble der både fjøs og stall.  Simon Slaatebræk kjøpte huset i 1894 og innredet en liten forretning i bryggerhuset.  Denne drev han til døtrene overtok og gikk i gang med pensjonatet.  Innimellom  har det også vært legekontor her, samtidig som pensjonat.  Rommet vi bodde på denne gangen var venteværelset.  Rommet innenfor var legekontoret.  Min mann som er født og oppvokst her i Skudeneshavn kan godt huske at han var hos legen her en gang i tiden.Det er et herlig hus å komme inn i dag, det ligger midt i smørøyet, midt i Gamle Skudeneshavn og tett ved Søragado.  Huset er vakkert innredet, gammelt og nytt er sammenføyet på en fin måte.  De fleste rommene har nå fått et hjørne som inneholder både toalett og dusj.  Sist vi bodde her måtte vi ut på gangen.  Nyanskaffelsen har ikke ødelagt stilen, tvert i mot.  Gulvene i dette huset er skjeve - av og til må jeg lure på hva det er, om jeg har blitt svimmel?  Men nei da, og det er bare sjarmerende dette også. Senga står tydelig i oppoverbakke! Jeg liker virkelig dette gamle huset!!Her er et felles kjøkken hvor vi kan lage oss frokost.  Kjøleskapet er fullt, og brød, kaffe og te finnes, bare å forsyne seg.   Hyggelige bekjentskaper får man også ved et slikt frokostbord!En dagligstue, med utsikt over havneområdet . Flatskjermen er på plass, og på en merkelig måte så passer den  inn ved siden av de hvite og gammeldagse gardinene.  Bokhyllen inneholder mange bøker om Skudeneshavn og distriktet, ja mange andre bøker også.  Her er det lett å trives.  Jeg tror det er muligheter for å sitte ute på kaikanten, skal undersøke det etter hvert selv om det er et sørgelig midtsommervær i dag, 14 grader, regn og kuling!!  Det blir nok inne vær i kveld.

 

Toalett og dusj, og varmekabler i gulvet, et smart hjørne på rommet vårt!
Signert Arnt Nornes mener jeg å skimte i høyre hjørne!

Dette overnattingsstedet er absolutt å anbefale, vi stortrives her.  Denne  helgen er nok alt opptatt, da er det Skudefestivel.  Den har jeg skrevet om før Skudefestivalen

 Skal man overnatte i selve Skudeneshavn  under festivalen da tror jeg at man må bestille noen år i forveien!!  Her kan du høre mer om huset:

 

 Norneshuset har sin egen hjemmeside HER

 Og så for alle dem som ikke kommer seg til skudefestivalen i år, her er mange fine bilder fra tidligere festivaler, ledsaget av Festivalvisa: 

 

Stikkord:

5 kommentarer

Sara Walmann

28.06.2012 kl.17:21

Fint design :)

hyggelig med kommentar tilbake..

Torunn Tangen

28.06.2012 kl.18:15

Der skulle je ha vøri!

Kanskje en dag?

Alt til sin tid (:

Ha en fortsatt fin kveld!

Gunnar

08.07.2012 kl.18:31

Hyggelig å lese om barndommens sted. Snart skal familie fra USA innta Norneshuset i forbindelse med slektstreff i Skudeneshavn.

eli helen endresen

12.01.2016 kl.08:48

I dette herlige gamle pensjonatet tilbrakte jeg mine barndoms somre, herlige minner.

Vi reiste hit i mange år og ble veldig godt kjent og nære venner av fam Nornes som drev pensjonatet den gangen. Dette er helt tilbake til1958,vi var her ofte og jeg har så mange herlige minner om meg og datteren i huset Janne Sofie Nornes, senere gift Einersen.

Fant ganske nylig ut at der fremdeles drives pensjonatvirksomhet her og er nødt til å ta en tur til sommeren,helt utrolig at paradiset mitt på jord fremdeles eksisterer.

Eli Helen Endresen

eljosreise

12.01.2016 kl.16:07

eli helen endresen: Ja det eksisterer så absolutt, og det ligger jo midt i den fineste delen av Skudeneshavn. God tur!

Skriv en ny kommentar

eljosreise

eljosreise

70, Sørum

Reiseglad pensjonist. Alle bildene er mine egne og kan ikke kopieres eller brukes av andre uten min tillatelse. Vil du følge bloggen på Facebook? http://www.facebook.com/EljosBloggene

ANNONSER

B L O G G L I S T E N . N E T

Norske blogger free counters

Blopp.no

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no

Topp @ BareBlogg.no Topp @ BareBlogg.no

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits