Hva gjør du med bildene dine?Før, i gamle dager, da hadde vi fotoalbumer.  Vi leverte inn filmene våre, 36 bilder fikk vi som oftest tilbake.  Møysommelig ble de limt inn i album, eller kanskje ikke.  Kanskje du har bildene liggende i den gule konvolutten enda?  Det er nok mange som har det ja.

I dag er noe enda verre enn å ha dem liggende i gule konvolutter.  De ligger på din PC, eller kanskje de ligger på den pc-en du for lengst har kassert?  Eller kanskje på en ekstern hardisk i form av en "dings" du aldri ser på?  Jeg kjenner mange superflinke fotografer, ivrige fotografer, som sikkert har tusenvis av bilder liggende, som de aldri ser på.  Ingen andre ser dem heller.  Forresten jo, det er mange som har dem slik at det begynner lysbildeframvisning når maskinen har vært uvirksom i en liten periode.  Det er jo ganske lurt, hvis du har pc-en et sted der du kan se skjermen når du ikke jobber med den.  Hvis du jobber på maskinen, så starter  jo selvfølgelig ikke framvisningen.

Jeg ble ganske lei av det systemet, og har nå funnet flere anvendelse for mange av mine bilder slik at både jeg, venner og andre kan ha glede av dem.  Jeg oppretter album på facebook, der kan alle mine venner og jeg selv se dem og ha glede av dem.  Jeg skriver reiseblogger og legger ut, med haugevis av bilder.  Der også er det mange venner, kjente og ukjente som har glede av dem.  Jeg kan også bla opp og mimre om de forskjellige turene.

Jeg brenner av og til en CD/DVD som jeg kan putte inn i dvd-spilleren vår.  Da kan vi ha den rullende ganske lenge.  Enda lettere er det å koble til den eksterne harddisken som jeg også har som back-up for alle bildene.  Der kan jeg velge og vrake hvilke arkivmapper jeg vil vise på tv-skjermen.  Det er mulig å koble den til dvd-spilleren selvfølgelig.  Mange muligheter, jo visst.

Og så har vi fotobøker da, de utrolige flotte fotobøkene, en gave til oss alle.  Litt jobb er det jo, med å plukke ut bilder, ordne dem og sende inn på internett, men etter en bok eller to så har man lært det.  I posten kommer det så flotte og blanke bøker som kan stå i bokhylla, tas fram og blas i når man ønsker.  Jeg må begrense meg skikkelig, har lyst å lage nye bøker om alle mulige slags temaer.  Neste bok blir i hvert fall Båtliv 2012.  Og prisen?  Vel det koster en del, men sannelig kostet det ganske mange kroner å hente ut de gule konvoluttene også...........HER finner du mange tips om fotobøker.


 Kanskje jeg må få laget meg en kakebok også snart?

 

Stikkord:

3 kommentarer

Eljos

27.08.2012 kl.19:42

Jeg glemte jo faktisk å nevne den siste metoden min, nemlig video! Lager en video av en samling bilder, legger på passende musikk og legger den ut på youtube, helt knallfint og artig måte å presentere bilder på. Jeg har lagt ut slike i flere reiseblogger, bl a "Petra, et familiemedlem" og "Fredrikstad"

Taran

27.08.2012 kl.23:26

Kjenner meg igjen her, ja :-)

Randi's Tanker

28.08.2012 kl.21:20

Etter at vi kom i den digitale alderen, har altfor mange bilder blitt liggende. I begynnelsen plukket jeg ut de beste og fremkalte for album. De siste årene har de fleste forblitt digital. Med den bildemengden jeg har, ville det blitt en formue å fremkalle de! For lagring bruker jeg Picasa webalbum (sender link til venner og bekjente), ekstern harddisk og brenner CD'er.

Til familie og venner har jeg vist bilder via TV-skjermen, digital fotoramme og på PC'en. Men jeg har også laget fotobøker, både til meg selv og som gaver. Jeg skrev om dette på bloggen min i fjor: http://sollerlover.blogspot.no/2011/02/ikke-bare-digitalt.html

Ønsker deg fortsatt en fin uke!

Skriv en ny kommentar

eljosreise

eljosreise

70, Sørum

Reiseglad pensjonist. Alle bildene er mine egne og kan ikke kopieres eller brukes av andre uten min tillatelse. Vil du følge bloggen på Facebook? http://www.facebook.com/EljosBloggene

ANNONSER

B L O G G L I S T E N . N E T

Norske blogger free counters

Blopp.no

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no

Topp @ BareBlogg.no Topp @ BareBlogg.no

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits