Kjekt å ha......

Nede i kjelleren har jeg en kasse som jeg kaller "Sydenkassa".  Der oppbevarer jeg litt av hvert som vi først og fremst tar med oss i kofferten når vi reiser til syden på langtidsferie.  Mye av dette som ligger der får være med på kortidsferier også, og litt av det er tilog med med oss på sommerferie!

 Klesklyper, det er kjekt å ha med.  Når vi er borte i 4 uker så må vi vaske klær etterhvert.Biotex er fremdeles et skikkelig vidundermiddel.  La klærne ligge i bløt i håndvasken på badet en passende tid, feks et kvarter.  Skyll et par ganger og heng dem opp ute i solen.  De dufter herlig nyvasket og  er full av sol og frisk luft når kvelden kommer.Syden-duken må være med.  Ethvert balkongbord blir oppgradert og hjemlig med denne her, og den har fulgt oss i flere år og på mange turer.  Mellom turene "bor" den i sydenkassen og blir aldri tatt fram utenom turene våre.Klesklypene kommer til nytte her også, og jeg har en egen pose med klyper som ligger i SydenkassaLurer du ofte på hvor varmt/kaldt det er ute?  Det gjorde vi også, helt til vi kjøpte denne lille saken som følger med oss.Sammenleggbare høytalere, kjekt å ha.  Vi bruker dem til ipoden og pc, alt ettersom behovet og hva vi skal høre på i fellesskap.Jeg har som oftest med meg et håndarbeid , da følger denne saksen automatisk med,.  Den kan brukes til det meste, negleklipping og åpning av gjenstridige emballasjer.Solkrem er ferskvare, men etter sommerferien blir den flyttet over til sydenkassa, og etter sydenturen blir den kastet.  Her har jeg faktor 15 og 50 (til neser og andre utsatte steder)To drammeglass, disse er kjøpt på Kypros og de følger med oss og blir brukt som eggeglass hver morgen.  Det er faktisk ikke mange leiligheter som er utstyrt med eggeglass eller drammeglass.Og her er de med Jägermeister, bra for magen...........Disse blir flyttet over i Sydenkassa når sommeren er slutt!Lommelykt, kjekt å ha.  Lærte det i Tyrkia da lyset  forsvant til stadighet ved middagsbordet om kvelden.  Lærte det også i  Japan, ved hver hotelldør på alle rom henger der en lommelykt.Dette er noe som vi enda ikke har anskaffet oss, men som straks skal kjøpes og legges ned i Sydenkassa.  Vi er som oftest borte i fire uker, og lager mye mat selv.Denne mangler også de fleste steder, og mangler også i sydenkassa. Har du prøvd å lage saus med gaffel?  Det er ikke lett!

Kassa vår inneholder mye rart, og jeg har også en liste med alt vi trenger av klær og ymse.  Da trenger jeg ikke å tenke dette ut for hver eneste tur, det er bare å krysse av på lista.

 

 

9 kommentarer

Hannah&Thekla

28.12.2012 kl.20:35

helt enig! (:

Søtt og enkelt innlegg
Bare innom for å ønske deg en fin fredag! Håper du får en fin romjul videre ^^

Andrea

28.12.2012 kl.20:45

fine bilder :) kommentere tilbake`?

Hanne

28.12.2012 kl.20:59

Jeg har lik lommelykt! Kommentere tilbake?

eljosreise

28.12.2012 kl.21:04

Hanne: Det er en veldig fin størrelse på den, jeg pleier å ha den med overalt i veska mi, og så hender det at den ligger på nattbordet om natten år vi er i syden.

eljosreise

28.12.2012 kl.21:04

Andrea: Tusen takk, jeg liker å fotografere!!

eljosreise

28.12.2012 kl.21:04

Martine Kristine: Tusen takk, jeg ønsker det samme til deg!

eljosreise

28.12.2012 kl.21:05

Hannah&Thekla: Tusen takk for det, håper dere kunne plukke opp noen tips.....
Takk :)

Skriv en ny kommentar

eljosreise

eljosreise

70, Sørum

Reiseglad pensjonist. Alle bildene er mine egne og kan ikke kopieres eller brukes av andre uten min tillatelse. Vil du følge bloggen på Facebook? http://www.facebook.com/EljosBloggene

ANNONSER

B L O G G L I S T E N . N E T

Norske blogger free counters

Blopp.no

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no

Topp @ BareBlogg.no Topp @ BareBlogg.no

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits