Kristiansund, klippfiskhovedstaden.


Kristiansund, klippfiskhovedstaden, 24 000 innbyggere, operaby, ble nesten totalt ødelagt under 2. verdenskrig, nå en viktig baseby for olje-og gassvirksomhet i Norskehavet.

Vi skulle kjøre Atlanterhavsvegen Kristiansund - Bud.  Ettersom vi hadde tatt inn på Hustadvika Gjestegård som er plassert omtrent midtveis mellom disse to ytterpunktene, så måtte vi kjøre til Krisitiansund for å starte!  Og der planla vi også å spise lunsj, Det skulle vel passe bra for dagens program.

Før vi kom inn til byen måtte vi inn i en ganske stor undersjøisk tunnell, og den leverte oss omtrent midt i Kristiansund. Vi fulgte skilting til Sentrum, da regnet vi med at vi ville havne midt i smørøyet, og det gjorde vi.

 

Kjøpesentret i byen har flott utsikt (ja de har sikkert flere senter enn dette, men det var her vi havnet)  Vi finleste menyen, men var ikke fornøyd, vi reiser ikke til Kristiansund for baguetter til lunsj, baguetter som ser og smaker akkurat som på Strømmen Storsenter på Østlandet. Vi vandret videre.

Her står vi godt plassert, midt i smørøyet på handicap-parkering

Dette er Sundbåten som frakter sine passasjerer mellom de fire øyene i byen.  Dette er forøvrig verdens eldste kollektive transportmiddel!!  Egner seg også ypperlig for sightseeing. En rundtur tar ca 15-20 min. 

Yess, riktig mat dette her, baccalao fant vi hos Onkel.  Dessverre hadde de ikke fiskesuppe, men en rekesalat fikk duge som erstatnng.  Og utsikten fra dette spistedet var fantastisk!!

Vi ble ikke så lenge i denne byen, det burde vi egentlig ha blitt, en vakker og sjarmerende by!!

Det er masse muligheter for både fisketurer og andre turer, og klippfiskmuseet og Atlanterhavsbadet er også verdt et besøk.  Ja ikke Atlanterhavsbadet for oss da, vi er vel mer i museumsalderen, he he.

Noen har vel oppdaget at det er noen som har dilla på å fotograferer blomster.  Vel, jeg har litt dilla på å fotografere store båter, og sannelig fant jeg noen her i denne byen også.Enda flere store båter, flotte motiver. Det ble en dy rlunsj ettersom det kostet 125 kr i tunellen, begge veier.  Dvs 250 i tunell + lunsj + parkering, men det vr absolutt verdt det!!!

Innlegget om Atlanterhavsvegen kommer kanskje i morgen, vi får se an været, det blir nok ikke regnvær i morgen, tvert i mot, vi er i Ålesund nå, og det er meldt sommer!!!!

Stikkord:

3 kommentarer

frodith

27.06.2013 kl.22:45

Ja, her var det mange fine båter :-D Det ser ut som du koser deg veldig :-) Mye å se på,god mat, og oppholdsvær ser det ut til :-)

Hanne.

27.06.2013 kl.23:59

Herlige byen.. Skulle ha tatt deg en tur til Smøla også.

Dette er byen med mange båter, men det er vel like mange i Ålesund. Fin by det også. God tur videre.

eljosreise

28.06.2013 kl.22:55

frodith: Ja flotte båter overalt, og vi koser oss.

Skriv en ny kommentar

eljosreise

eljosreise

70, Sørum

Reiseglad pensjonist. Alle bildene er mine egne og kan ikke kopieres eller brukes av andre uten min tillatelse. Vil du følge bloggen på Facebook? http://www.facebook.com/EljosBloggene

ANNONSER

B L O G G L I S T E N . N E T

Norske blogger free counters

Blopp.no

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no

Topp @ BareBlogg.no Topp @ BareBlogg.no

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits