Atlanterhavsveien, Kristiansund - Bud

 Det var vel denne biten av Norge som bestemte ruta vår i år.  I fjor hadde vi også planer om å kjøre Atlanterhavsveien, men været var så dårlig at på veien fra Nord-Norge kjørte vi direkte hjem til Østlandet.  Men iår, denne sommeren, da ble det alvor av planene.

Veistrekningen er kåret til verdens vakreste bilreise (The guardian 2006) og til "Århundrets byggverk" (2005).  Veien er en nasjonal turistvei, 8274 m , og med 8 broer.  Her finnes tilrettelagte fiskeplasser, rasteplasserr, utkikksplasser, overnattingssteder og serveringsteder langs hele ruten.  Og masse natur, hele veien!!  Jeg kan vel også tenke meg at denne veien i storm  er en unik opplevelse!!

Vi ble ikke skuffet selv om jeg nok kan si at jeg har sett like vakre steder og veier andre steder langs kysten i Norge også.  Men denne er vel unik fordi det er et så sammenhengende og langt stykke vei.

 Det finnes vakre hus her også, ikke bare himmel og hav......

Håholmen, dit går det båt flere ganger daglig, og der kan du overnatte, spise og se film om Ragnar Torseths vikingskips-seilaser.  Håholmen har vært arbeidsplass og hjem for fiskere i mange hundre år.

Ganske imponerende store deler av veien....

 Fint å være bobil også her, lunt og godt inntil bergveggen.

Jeg tror det er Håholmen vi ser der ute.

Siste stopp på ruta er Bud, et fiskevær fra mange hundre år tilbake.  Her finnes også et kystfort, Ergan Kystfort.  Her var det stor aktivitet under 2, verdenskrig med flere hunder soldater.  Det er bygget et krigsmueum også der oppe på toppen.

En del av kystfortet.Havna i Bud.  her har nok Kristoffer Rustung, kaperkongen, også oppholdt seg.  Han bygde og bodde her i en periode på 1500-tallet.

 

Bud Kyrkje, en spesiell og vakker bygningDet finnes gamle bygninger også her, men denne er nok ikke fra 1500-tallet.....

10 kommentarer

frodith

28.06.2013 kl.22:36

Herlige bilder :-) Det ser ut som berg-og-dal-bane noen steder der. Bud, og sånne steder er så spesielle, sjarmerende plasser hvor det nesten er litt rart at folk bor :-D For det bor vel noen der? ;-) Det ser ut som en tur det er verdt å ta :-) Fikk veldig lyst selv også til å ta turen jeg :-)

sophie victoria

28.06.2013 kl.22:41

så utrolig fine bilder:)

eljosreise

28.06.2013 kl.22:54

frodith: Jo da det bor masse mennesker der, og det var et skikkelig idyllisk sted. Vi hadde håpet på fiskesuppe på en restaurant der, men det så litt stengt ut, så vi dro videre.

eljosreise

28.06.2013 kl.22:55

sophie victoria: Tusen takk for det.

Oldemorbloggen

28.06.2013 kl.23:42

Fine bilder du har servert her. Det som eg syns var komisk, den gongen for lenge sidan køyrde denne vegen, var skiltet, pass opp for fiskt i vegen.

Hanne.

29.06.2013 kl.09:10

Hurra, hurra, hurra for deg som har bursdag i dag.. Kos deg!!!!!!!!!!

Helge

29.06.2013 kl.10:06

Gratulerer med Dagen din idag. Leste det på frotidh.blogg og måtte stikke innom bloggen din. Kjempebra blogg du har, fine bilder, mange temaner du skriver opm og ryddig. Håepr dagen blir fin med sol og masse god mat. Gratulerer igjen.

eljosreise

29.06.2013 kl.21:35

Helge: Tusen takk Helge. Dagen er nå snart slutt, og den har da vært fin, solen skinner og vi er mette og fornøyde.

eljosreise

29.06.2013 kl.21:36

Hanne.: Tusen takk Hanne. Vi har hatt en fin dag her i Sogn og fjordane. første dagen med småregn, men sola tok over og nå er det kveldsvakkert

eljosreise

29.06.2013 kl.21:37

Oldemorbloggen: Å det skiltet kunne ikke jeg se, kanskje det er borte nå, og det er jo synd!!

Skriv en ny kommentar

eljosreise

eljosreise

70, Sørum

Reiseglad pensjonist. Alle bildene er mine egne og kan ikke kopieres eller brukes av andre uten min tillatelse. Vil du følge bloggen på Facebook? http://www.facebook.com/EljosBloggene

ANNONSER

B L O G G L I S T E N . N E T

Norske blogger free counters

Blopp.no

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no

Topp @ BareBlogg.no Topp @ BareBlogg.no

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits