Skudefestivalen 2013


Våre to uker med biltur ble avsluttet i Skudeneshavn.  Her bodde vi privat, og målet var jo som så mange ganger før -  Skudefestivalen.

Festivalen feiret i år 20-årsjubileum og vi har vært med, ikke hvert år, men veldig mange ganger! Festivalen kan samle 500-700 båter, 20000 mennnesker, store konserter med kjente artister og små konserter med lokale krefter, salgsboder, kystkultur og matboder.  Det er mange begivenheter man kan huske fra årene bakover, men det som kommer først i hodet mitt er da "Flipper", delfinen, besøkte festivalen. Han var selvfølgelig ikke på programmet, han dukka bare opp overalt hvor det var samlet mange mennesker på kaikanten, og han overtok showet mer enn en gang!  Han lot seg villig klappe, og svømme med.  Flere år var han der, ja selvfølgelig utenom festivalen også.  Det var et TV-program om ham, var visst en av 6 eller 7 tamme delfiner i verden, som ikke var tamme men var "ville".


Dette bildet er fra festivalen i 1995.  Våre ungdommer fikk også nærkontakt, og det var uforglemmelig.....Det er noen fremmede som er avbildet her.


Vi var ikke ute lørdag formiddag, da er det så fullt i gatene at det er nesten ikke mulig å bevege seg, ihvertfall ikke i "Søragdå".  Jeg har satt sammen mange bilder til en liten video som blir fulgt av melodien "De e Skudefestival", det er bare å sette den i gang!!

 

  Husket du storskjerm og lyd???

 Kreative gutter med godterisalg fra egen vogn.

 Nytt tilbud av året, busstur med veteranbuss.  Absolutt å anbefale

 Vår guide var Dag Sandslett, og det ble en virkelig fin tur med masse informasjon om Skudeneshavn og omegn.  Det var andre guider på de andre turene, og det vil jo kanskje si det at vi kunne ha fulgt flere turer og fått nye opplysninger.Jeg regner med at de kanskje hadde forskjellige ting å berette om!!

 Masse god mat til salgs i salgsbodene. Ser det ikke lekkert ut?

 Sildakongen stiller selvfølgelig opp, hvert eneste år, med salgsbod og "tale til folket"

 Mange rare skapninger som kan selges........

 Joda, gamlehuset, barndomshjemmet.........

Veggpryd ombord i Stavanger, som var hotellskip for anledningen.

Og her er det Stavanger som er avbildet.Bobiler fikk lov til å stå på kaien, flott utsikt for dem her, og sentralt til begivenhetene. 

Overnatting mens festivalen pågår bør nok bestilles noen år i forveien tror jeg.   Et aldeles flott sted å overnatte er Norneshuset, jeg har laget et innlegg om dette.  Det går jo så klart an å besøke denne perlen Skudeneshavn selv når det ikke er festival, eller kanskje veldig gjerne når det bare er sommer og ikke festival!!

Jeg vet ikke riktig om det blir Skudefestival for oss neste år.  Det vil kollidere med Losnaspelet, vi har litt lyst til å se det også...........

Dette var siste post på bilreiseprogrammet vårt, jeg kommer tilbake med en oppsummering og diverse......

Hoppet du over videoen?  Her får du en ny anledning, husk storskjerm!!  Skudefestival 2013

Stikkord:

6 kommentarer

mona haugen

08.08.2013 kl.20:11

masse fine bilder! :-)

Oldemorbloggen

08.08.2013 kl.20:43

Du kan leva lenge på denne flotte turen :-))

nytt24.com

08.08.2013 kl.21:23

flott skrevet og mange flotte bilder :) Viss du ønsker det, publiserer vi gjerne innlegget på nytt24.com

vi kan linke innlegget til din blogg om du ønsker :) send det til post@nytt24.com :)

eljosreise

09.08.2013 kl.11:28

nytt24.com: Jeg har sendt mail, ok

eljosreise

09.08.2013 kl.11:28

Oldemorbloggen: Å ja det kan jeg. Og som du ser, vi opplevde vedlig mye. Kanskje bra å ha Eventyrvegen din til gode til en annen gang.....

eljosreise

09.08.2013 kl.11:29

mona haugen: tusen takk

Skriv en ny kommentar

eljosreise

eljosreise

70, Sørum

Reiseglad pensjonist. Alle bildene er mine egne og kan ikke kopieres eller brukes av andre uten min tillatelse. Vil du følge bloggen på Facebook? http://www.facebook.com/EljosBloggene

ANNONSER

B L O G G L I S T E N . N E T

Norske blogger free counters

Blopp.no

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no

Topp @ BareBlogg.no Topp @ BareBlogg.no

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits