Helt til toppen........Er det ikke flott?  Er det ikke imponerende?  Denne unge damen er på toppen av Øyfjellet.  Hun er vokst opp i et langt flatere landskap enn dette her, nemlig på Sørumsand og Romerike.  Deler av familien tok turen opp på fjellet, ja selvfølgelig bare de sprekeste av de spreke.  De gikk opp Øydalen og de gikk ned Øydalen.  Ikke Trongskaret denne gangen.  Bildet er tatt av Isabell Langvatn Goren, Takk for lånet Isabell, det var et supert bilde.  Jeg kunne nok ikke ha kommet meg dit jeg, men jeg har vært der før!!  Og det gleder meg veldig hver gang noen andre klatrer dit opp.Øyfjellet har jo vokst siden jeg bodde der, da var det 814 m rett opp, nå er det visst 818 m.  Vi gikk alltid opp Trongskaret, veldig bratt helt øverst, der var det klatretau til hjelp.  Det finnes visstnok tau der fremdeles har jeg hørt.  Her har jeg zoomet inn toppen av skaret.  Ingen mennesker på tur, men i påsken, med snø så kunne man godt se disse menneskene som kravlet seg opp gjennom der.  En av årets Utflytterturer var til Øyfjellgrotten.  Det skal også være en stor opplevelse, og der har jeg aldri noen gang vært. 

Mosjøen er min by.  Det er veldig merkelig ettersom jeg flyttet derifra da jeg var 17 år.  Likevel så er det min by........Mine aller første år var omtrent i enden av Sjøgata, bort forbi doktorhuset ved Fru Haugans Hotell.  Senere flyttet vi i nærheten av sykehuset, og det var jo Mosjøen det og.  

Galleria, det er Norges lengste galleri sies det.  Hit kommer kunstnere for å stille ut og selge, og publikum for å se og kanskje kjøpe.  Konserter av mange slag er det også, både klassisk og alt annet på alle steder hvor det kan gå an å ha en konsert. Byfesten i Sjøgata skulle vi ha vært på, men ja nei vi hadde vår egen fest innendørs.  Like før hadde vi jo møtt mange slektninger, omtrent 40 i tallet ble det i Fruens Bar på Fru Haugans Hotell:

Her ser vi noen av dem, Tre generasjoner ble samlet, og det var tilreisende fra mange kanter av landet.  Det var helt uformelt, og uten påmelding, det var bare å dukke opp, og det gjorde de.  Herlig å treffe så mange som vi ikke har snakket med på mange år. Kanskje også dette kan bli en tradisjon?  Vi er vel omtrent 46 søskenbarn, og med barna våre igjen så blir det ganske mange om alle møter opp.  Spredt over hele verden omtrent også.  

Senere  dukket det opp noen klassevenninner også fra riktig gamle dager, veldig hyggelig det, heia Mary og Irene, takk for at dere kom!!

 Det ble da et aldri så lite møte i reiseklubben Artigreiser i Mosjøen,  Vi må jo planlegge neste dag.Jeg liker forresten så godt måten de håndterer klesvasken sin på disse dagene!


Klesvask her og.Kulturverkstedet til høyre hvor vi også denne gangen fant melkkakæ mæ gomme


Dette er vel kanskje et kunstverk  mrk Galleria?Jeg fant en liten engel,  det er nok den som passer på Sjøgata der den sitter så stille og fredelig.Mer fra Symakeriet 
Ingen fare med å ha Tesla her i byen, ladestasjoner på plass ved Fru Haugans HotellDen delen av Fru Haugans Hotell som jeg husker fra min oppvekst.  Ikke klarvær denne dagen, da hadde det ikke vært så fint å sitte der oppe på toppen av fjellet.         Det kommer mer om hotellet i neste innlegg.  Følg med følg med......

4 kommentarer

Pernille

19.07.2016 kl.09:41

Mange fine bilder og fine steder. Og så flott utsikten var fra toppen :) Ønsker deg en fin dag!

eljosreise

19.07.2016 kl.13:12

Pernille: Tusen takk.

frodith

19.07.2016 kl.22:00

En veldig artig plass så det ut til :-)

eljosreise

19.07.2016 kl.22:56

frodith: Ja det er en spennende by. Og nå lengter jeg tilbake, skulle gjerne tatt en tur til i sommer.

Skriv en ny kommentar

eljosreise

eljosreise

70, Sørum

Reiseglad pensjonist. Alle bildene er mine egne og kan ikke kopieres eller brukes av andre uten min tillatelse. Vil du følge bloggen på Facebook? http://www.facebook.com/EljosBloggene

ANNONSER

B L O G G L I S T E N . N E T

Norske blogger free counters

Blopp.no

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no

Topp @ BareBlogg.no Topp @ BareBlogg.no

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits