Misosuppe fra Japan 

Misosuppe, det er en japansk rett som er veldig sunt.  Det har jeg spist hver dag siden jeg hadde besøk fra Japan, og nå har jeg lært å lage det selv.  I Japan spiser de dette hver eneste dag, og det kan jeg godt forstå, se bare her:

 

Miso forebygger stråleskader, kreft og høyt blodttrykk hos rotter oppsummerer det amerikanske fagbladet Journal of Toxicologic Pathology.

Miso hemmer utviklingen av tykktarmkreft. Og miso var effektiv i undertrykkelse av lungesvulster, brystsvulster hos rotter og leversvulster hos mus. Forekomsten av magesvulster var høyere hos rottene som ikke fikk miso.

Forfatter Gro Gade Haanes anbefaler miso som en svært viktig del av kosten i boken «Spis for livet». Gro sier følgende om Miso:

Byggmiso er konsentrert næring og har mange egenskaper som er godt for helsen. En daglig porsjon misosuppe er styrkende og bidrar til å gjøre kroppen motstandsdyktig mot infeksjoner og kreft. Forskning har vist at miso gjør kroppen i stand til å utskille radioaktive elementer og andre giftstoffer som ellers er vanskelige å bli kvitt. Samtidig fremskynder miso også veksten av sunn bakteriekultur i tarmene. Miso bidrar til at miljøet i kroppen blir mer basisk og mindre surt. Byggmiso er bra å spise hver dag hvis man er syk eller svak og trenger styrke og helbredelse. Byggmiso er ikke basert på soya.

Hvordan lager jeg miso suppe?

Det er flere måter å lage misosuppe eller buljong på, men det enkleste er å koke opp vann, evt. med grønnsaker i og deretter skru ned varmen slik at det ikke koker. Ta så  miso   ned i det varme vannet slik at det løser seg opp. Så er det klart til å drikke eller spise alt ettersom man har grønnsaker etc. i eller kun har en klar buljong. Det må ikke koke når misoen er kommet i for da dør de gode bakteriene.

Miso kan kjøpes flere steder.  Butikker hvor de selger diverse asiatisk mat, helsekostbutikker, nettbutikker.  Bl a selger nettbutikken hos Kreftkamp,no dette.

Jeg lager den slik:

1 liter vann
1 gulrot
1/2 gul løk eller tilsvarende mengde vårløk
1 potet
2 sps miso

og av og til tofubiter.

Kan ha brokkoli også, eller alt ettersom hva man har til rådighet.  Jeg lar grønnsakene koke i a 25 min,

 

 

Bildet øverst er hentet fra

https://www.kreftkamp.no

 

 

5 kommentarer

Lisa Malene

28.03.2017 kl.18:54

Har aldri prøvd å lage misosuppe, men syns retten er svært interessant. Skal jammen gå innom på vei fra jobb og kjøpe misopaste, for nå vil jeg prøve. :) Takk for mye god info og inspirasjon!

Victoria Larsen

28.03.2017 kl.19:58

Ser kjempe godt ut :D

Morten M

28.03.2017 kl.21:11

Hvor sunt det er, kan jeg ikke underbygge; men at det er enkelt, godt og allsidig? Yup!

Misopasta er også ypperlig til å mørne og smaksette kjøtt.

Mistenker at det er en tyrkleif i innlegget ditt og at småbitene med grønnsaker skal kokes 2,5 minutter og ikke 25?

eljosreise

29.03.2017 kl.09:43

Morten M: Nei da, jeg kokte gulrot og løk i 25 min, men potetbitene fikk bare 10 min, Det er kraften/buljongen som gjelder her. Med bare 2,5 min koking ville det jo bare blitt tynt vann og forholdsvis harde biter med grønnsaker. I den oppskriften jeg fant på internett stod det 15 min koketid men det syntest jeg var for lite. Jeg vet ikke hvor lenge Nozomi kokte dette, men løk og gulrot var ganske myke.Så jeg fant ut at 25 min da ble det som hennes biter. Men så klart, smak og behag også her.

Laila MA

02.04.2017 kl.11:33

Det så godt ut. Skal prøve :-)

Skriv en ny kommentar

eljosreise

eljosreise

70, Sørum

Reiseglad pensjonist. Alle bildene er mine egne og kan ikke kopieres eller brukes av andre uten min tillatelse. Vil du følge bloggen på Facebook? http://www.facebook.com/EljosBloggene

ANNONSER

B L O G G L I S T E N . N E T

Norske blogger free counters

Blopp.no

Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no

Topp @ BareBlogg.no Topp @ BareBlogg.no

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits